Translate

vrijdag 23 oktober 2015

The European Week for Waste Reduction

The European Week for Waste Reduction (EWWR) is an initiative aiming to promote the implementation of awareness-raising actions about sustainable resource and waste management during a single week.
It encourages a wide range of audiences (public authorities, private companies, civil society as well as citizens themselves) to get involved.
The next edition of the event will be held under the patronage of the European parliament.
In cooperation with the ministery of Infrastructure and Environment, Milieu Centraal organizes from 21 till 29 november 2015 in the Netherlands this event. Companies, governmental institutions, schools, NGO's and civilians are invited to join.
Monday 23 november during the conference 'Van Afval naar Grondstof Buitenshuis' the nominees for the award will be presented. They will be showed as examples in the action program VANG Buitenshuis en placed on the websites www.duurzaamdoen.nl and www.pluk.nl.

maandag 19 oktober 2015

ENERGIEDEBAT

Zonnepanelen op het dak, windparken op zee, gas uit koeienmest en GFT en elektrische auto’s in de straat. Door de energietransitie veranderen de vraag naar en het aanbod van energie constant. Aan netwerkbedrijven de schone taak om Nederland klaar te maken voor een duurzame, veilige en betaalbare toekomst. Zijn ze hier wel op voorbereid?

Tijdens de dertiende editie van het FD Energiedebat op woensdag 11 november in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, waar Dutch Waste Management aan deelneemt, staat de veranderende rol van de netbeheerders centraal. Dat zij een cruciale rol spelen om de energietransitie te laten slagen, daar is iedereen het over eens. Maar over de invulling daarvan bestaat veel onenigheid.
Wat is de toekomstige rol van de netwerkbedrijven? Moeten ze slechts de markt faciliteren óf proactief bijdragen aan de energietransitie? Moeten ze dure smart grids aanleggen om nieuwe toepassingen in te passen? Of moeten de netbeheerders investeringen zo lang mogelijk uitstellen zoals de wet van hen verlangt?
Hoe ontwikkelt de energiemarkt zich de komende vijf jaar eigenlijk en welke keuzes moeten netwerkbedrijven maken? Wat moeten ze doen om het energieakkoord mogelijk te maken? En wat is de rol van Europa? Is de toekomst van de transitie afhankelijk van een pan-Europese smart grid?
Het FD Energiedebat gaat op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Rob Steine en Peet de Bruijn van Dutch Waste Management zullen zich mengen in de discussie op 11 november.